Over ons

't Kickertje, dit zijn wij...

Een onvergetelijke ontwikkelingsreis

Kindercentrum ’t Kickertje is partner in de opvoeding, ontwikkeling en verzorging van kinderen. Wij werken samen met ouders, verzorgers, scholen, verenigingen en instanties die betrokken zijn bij kinderen. Wij bieden een veilige basis van waaruit een kind op ontdekkingstocht kan gaan; zich ontwikkelt door te ervaren en spelenderwijs te leren. Samen plezier maken staat voorop! Wij zorgen voor een liefdevolle, stabiele en stimulerende omgeving, met respect voor elkaar en de natuur. Wij geven kinderen letterlijk en figuurlijk de ruimte om te groeien en grenzen te verleggen. Samen met enthousiaste, vakbekwame pedagogisch medewerkers maken kinderen bij ’t Kickertje een onvergetelijke ontwikkelingsreis.

Op avontuur in de natuur

't Kickertje neemt kinderen mee naar buiten

Bij ’t Kickertje gunnen wij kinderen een optimale natuurbeleving. Dat betekent dagelijks buitenspelen, de elementen ervaren, nieuwe dingen ontdekken, vies mogen worden, zaaien en oogsten, klimmen en ravotten. Kortom: op avontuur in de natuur. Buiten zijn maakt kinderen weerbaar en sociaal en draagt bij aan het welbevinden. Door regelmatig buiten te spelen, worden kinderen zich meer bewust van hun omgeving, scherpen ze hun zintuigen en leren ze hun eigen mogelijkheden en grenzen kennen.

DSC_0900

Talenten ontdekken en ontplooien

’t Kickertje laat kinderen kennismaken met kunst en cultuur

Wij brengen kinderen in aanraking met kunst en cultuur omdat wij er van overtuigd zijn dat dit goed is voor de ontwikkeling. Kunst brengt een positieve prikkeling in het brein, ook bij heel jonge kinderen. Sommige kinderen worden met een creatieve geest geboren, maar iedereen kan leren origineel te zijn en out of de box te denken. ’t Kickertje werkt samen met beeldend kunstenaars, muziek- en theaterdocenten en laat kinderen actief deelnemen aan deze verschillende kunstvormen, waarmee creativiteit en vindingrijkheid wordt gestimuleerd. Zo kan ieder kind zijn/haar talenten ontdekken en ontplooien.

Ontwikkelen, bewegen en groeien

’t Kickertje beweegt

Als organisatie staan wij nooit stil. Wij ontwikkelen, bewegen en groeien en volgen de laatste ontwikkelingen en inzichten op ons vakgebied. Sport en spel maken vanzelfsprekend deel uit van ons uitgebreide en veelzijdige activiteitenaanbod. Bewegen is gezond en stimuleert bovendien de motorische en sociale vaardigheden van kinderen. Wij zorgen voor professionele begeleiding met daartoe extra geschoolde en toegeruste medewerkers en sportdocenten.

Kennismaken met verschillende smaken

’t Kickertje kiest voor gezonde voeding

Kinderen eten bij ons gezonde en gevarieerd voeding. We laten ze kennis maken met verschillende smaken en leren kinderen waar het eten vandaan komt. Dagelijks krijgen de kinderen verschillende soorten verse groente en fruit aangeboden en we betrekken de kinderen bij het schoonmaken en bereiden van voedsel. Regelmatig organiseren wij leuke kook- en bakactiviteiten. Wij drinken water, water met munt en fruit en thee.

Leren met en van elkaar

’t Kickertje staat voor kwaliteit

Pedagogisch medewerkers maken kwaliteit met en voor kinderen en zijn daarmee van kapitaal belang voor ’t Kickertje, ouders en de maatschappij. Wij investeren continue in onze medewerkers, niet alleen met bij- en nascholing, maar ook door met elkaar de dialoog aan te gaan, vragen te stellen en samen te werken. Wij scheppen een stimulerend, sociaal werkklimaat. Zo leren we met en van elkaar. Alle medewerkers krijgen pedagogische coaching. Onze beleidsmedewerker pedagogiek is er voor advies, ondersteuning en deskundigheidsbevordering. Dit alles komt ten goede aan de kwaliteit die wij de kinderen willen bieden. ’t Kickertje gaat voor de hoogste kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Klaar voor de toekomst

’t Kickertje werkt samen

Kinderen zijn onze grootste informatie- en inspiratiebron. Zij participeren in kinderraden en worden betrokken bij alle zaken die hen persoonlijk aangaan. Inspraak en actief burgerschap maakt kinderen klaar voor de toekomst. Wij volgen de ontwikkeling van ieder kind en meten het welbevinden van de kinderen op de groep door goed te observeren. Vanaf 5 jaar evalueren de kinderen hun verblijf in onze kindercentra ook zelf. Wij nemen het initiatief en staan open om het gesprek aan te gaan. We luisteren, werken samen, denken mee en zijn transparant. Wij ondersteunen kinderen die extra zorg of uitdaging nodig hebben. Daartoe werken wij samen met alle partijen die betrokken zijn bij kinderen.

’t Kickertje is er voor iedereen

13kikkerhart
Scroll naar boven