015 - 257 32 12
bgg: 015 - 285 55 73

Thema-avond Seksuele ontwikkeling van kinderen en de invloed van sociale media hierop

25 september 2019 - thema-avond - gebouw het Lint Den Hoorn

Seksuele ontwikkeling bij jonge kinderen? Of spreken we liever van intimiteitsontwikkeling? Hoe verloopt eigenlijk de seksuele ontwikkeling van kinderen? Seksuele ontwikkeling: misschien wel het meest onderbelichte ontwikkelingsgebied. Taalontwikkeling, rekenontwikkeling, sociaal emotionele ontwikkeling zijn gebieden die makkelijk bespreekbaar zijn. Bij seksuele ontwikkeling kan dat veel moeilijker zijn, zowel gevoelsmatig als ook vanuit verlegenheid of onwetendheid. Er ligt een taboe op, of schaamte, of niet weten, of spannend. Er zijn veel verschillende meningen, ideeën, normen en waarden als we het over seksuele ontwikkeling hebben. En wat is nu normaal? Daar is geen regel voor, maar het gedrag met elkaar bespreekbaar maken is hier heel belangrijk, met elkaar en met kinderen.

Iets bespreekbaar kunnen maken begint met kennis over de seksuele ontwikkeling van jonge kinderen. Met alleen kennis ben je er nog niet. Er zijn ook verschillende ideeën en meningen over wat er kan en moet in de opvoeding, wat toelaatbaar gedrag is en wat niet. Kinderen komen via de sociale media al vroeg in aanraking met seksueel getinte foto’s en video’s. Wat voor invloed heeft dit op de seksuele ontwikkeling en wat vraagt dat van ouders en pedagogisch medewerkers? Wat zijn de gevolgen, wat is normaal en hoe blijf je hierover in gesprek met kinderen?

Na een introductie op wat er bekend is over de seksuele ontwikkeling is er veel ruimte om vragen te stellen, verschillende ideeën, meningen te horen, tips aan elkaar te geven en om in gesprek te gaan met elkaar. Naast deskundige Annemiek Waage (www.professioneelopvoeden.nl), is ook Ingeborg Takens, jeugdverpleegkundige van Jeugdgezondheidszorg aanwezig.

Wilt u er bij zijn? Stuur uiterlijk 20 september a.s. een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef daarbij aan met hoeveel personen u aanwezig bent. Tot woensdag 25 september a.s.

Capoeira workshopreeks vanaf oktober 2019

Inschrijven voor onze betaalde workshops kan via onze activiteitenpagina.

Vacatures

Is het altijd al jouw droom geweest om te werken bij 't Kickertje? Wij hebben een aantal erg leuke vacatures beschikbaar. Kijk op onze vacaturepagina voor een overzicht. Wie weet zien wij je snel als nieuwe collega?!

Vernieuwde Konnect ouderapp

De ouderapp is vernieuwd!

Het ouderportaal / app is een extra communicatiemiddel tussen medewerkers en ouders.

Met het ouderportaal kunt u:

  • Foto's bekijken
  • Berichten versturen en ontvangen
  • Tegoeden "verdienen" door tijdig af te melden
  • Extra opvang aanvragen
  • Tegoeden inzetten/aanvragen 

Gedurende de opvang van uw kind worden foto's gemaakt en met u gedeeld. Standaard staat genoteerd dat u toestemming geeft voor het delen van foto's. Wilt u niet dat er foto's worden gedeeld dan kunt u dit aangeven tijdens het kennismakingsgesprek of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In dat geval worden er geen foto's gemaakt van uw kind (en gedeeld).

Voor de foto’s geldt dat op het moment dat een medewerker een foto markeert er verschillende mogelijkheden zijn hoe de foto gedeeld wordt:

  • Foto’s waar alleen uw kind op staat wordt in principe alleen met u als ouder gedeeld.
  • Foto’s waar meerdere kinderen op staan wordt gedeeld met de ouders van de kinderen die op de foto staan.
  • Wanneer het een groepsfoto betreft wordt deze foto gedeeld met alle ouders van de groep. 

Foto’s zijn alleen zichtbaar voor de ouders van de groep, waarbij we de ouders vragen integer om te gaan met de foto’s waar ze beschikking over krijgen.

Vanuit de app/het portaal bieden we GEEN mogelijkheid om foto’s te plaatsen op social media. Dit om te voorkomen dat ouders ongewenst foto’s met daarop andere kinderen online zetten.

De foto’s worden gepubliceerd in een afgesloten omgeving. Mensen zonder inlogcodes kunnen de foto’s dus niet zien. Uw kind zal NIET naar boven komen in de zoekresultaten van zoekmachines. 

Via een bericht aan de groep kunt u via het ouderportaal een praktische vraag stellen, u hoeft daarvoor niet te bellen. Dit zorgt voor meer rust op de groep. U kunt bijvoorbeeld doorgeven dat uw kind later komt vanwege een bezoek aan het consultatiebureau. Pedagogisch medewerkers kunnen op hun beurt gemakkelijk een algemene mededeling doen, bijvoorbeeld dat de kinderen hun lievelingsboek mee mogen nemen, of een extra set kleding vanwege een bezoek aan het park. Pedagogisch medewerkers kijken op vaste momenten of er berichten zijn, zij krijgen geen notificatie. Voor een urgente boodschap neemt u telefonisch contact op.

Het is niet mogelijk om wijzigingen in de overeenkomst door te geven via het ouderportaal. Dit blijft u doen via de afdeling planning via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (015) 251 75 81 of (015) 251 75 80.

Download de Kickertje / Konnect ouder-app gratis in de App Store of de Play Store (zoek op Konnect ouderapp).

Heeft u geen mobiel apparaat tot uw beschikking dan kunt u inloggen via de computer.

Praktische informatie vindt u in onderstaande handleidingen.